ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη του προέδρου της Αρμενίας στην Κύπρο

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2011, 11:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επίσκεψη του προέδρου της Αρμενίας στην Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, συνοδευόμενος από ομάδα επιχειρηματιών.

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, συνοδευόμενος από ομάδα επιχειρηματιών.

Το πρωί, ο κ. Σαρκισιάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

 Σε προσφώνησή του, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι υπάρχουν αδελφικές σχέσεις και κοινοί δεσμοί μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Αρμενίας. Ανέφερε επίσης ότι οι Αρμένιοι της Κύπρου αποτελούν ένα πολύ δημιουργικό μέρος της κυπριακής κοινωνίας.

 Απαντώντας, ο πρόεδρος της Αρμενίας είπε ότι οι συμφωνίες που υπογράφουν οι δύο χώρες σήμερα είναι συνέχεια των συνομιλιών που είχαν οι δύο πρόεδροι στο Ερεβάν το 2009 στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κύπριου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

 Ο Αρμένιος πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα του επιθυμεί να εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι οι νέες συνθήκες το επιβάλλουν.

 «Υπάρχουν δυνατότητες για εμβάθυνση σε πολλούς τομείς όπως η Παιδεία, ο Πολιτισμός, η Γεωργία και, γιατί όχι, και στον στρατιωτικό τομέα», είπε ο Αρμένιος πρόεδρος.

 Στη συνέχεια, οι δύο πρόεδροι προσφώνησαν επιχειρηματικό φόρουμ.

 Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η κυπριακή οικονομία έχει επιδείξει δυναμισμό και ευελιξία και παρά το μικρό της μέγεθος έχει αποδείξει ότι στηρίζεται σε γερές δομές, οι οποίες της επιτρέπουν να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις σύγχρονες προκλήσεις.

 «Η Κύπρος μετεξελίσσεται σταδιακά σε ζωτικό οικονομικό κρίκο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των χωρών της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Βορείου Αφρικής», είπε ο κ. Χριστόφιας.

 Κατέληξε λέγοντας ότι το σημερινό φόρουμ θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Κύπρου και Αρμενίας και θα αποτελέσει μια νέα ευκαιρία για την από κοινού αντιμετώπιση των σημερινών οικονομικών προκλήσεων.

 Ο Αρμένιος πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα του προσφέρει ευκαιρίες επενδύσεων στον τουριστικό, κατασκευαστικό και εμπορικό τομέα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr