ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη 70 διαδηλωτών στην Σουηδία

Δημοσίευση 18 Ιανουαρίου 2011, 13:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σύλληψη 70 διαδηλωτών στην Σουηδία
Facebook Twitter Whatsapp

Οι Σουηδικές αρχές συνέλαβαν εβδομήντα διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις απελάσεις των Ιρακινών έξω από τα γραφεία μετανάστευσης στο Γκέτεμποργκ.

Οι Σουηδικές αρχές συνέλαβαν εβδομήντα διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις απελάσεις των Ιρακινών έξω από τα γραφεία μετανάστευσης στο Γκέτεμποργκ.

Η αστυνομία του Γκέτεμποργκ ανακοίνωσε ότι : "Συνελήφθησαν 70 άτομα για διατάραξη της δημόσιας τάξης και τρία οχήματα που εμπόδιζαν τη διέλευση των αυτοκινήτων απομακρύνθηκαν. Μερικές ώρες αργότερα, όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι".

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, έως την Τετάρτη αναμένεται να εκδοθεί απόφαση για αναγκαστική απέλασή τουλάχιστον 14 Ιρακινών .

Ενώ αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις απευθύνουν εκκλήσεις να σταματήσουν οι απελάσεις των Ιρακινών, οι οποίοι από το 2003, που ξέσπασε ο πόλεμος έφθαναν κατά δεκάδες χιλιάδες στη Σουηδία για να βρουν άσυλο ή εργασία.

Η οργάνωση κρίνει ότι οι απελάσεις "αντιβαίνουν στις συστάσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) να μην γίνονται απελάσεις προς τις περιοχές όπου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή".

Επίσης η θρησκευτική οργάνωση Χριστιανικό Συμβούλιο της Σουηδίας ζήτησε σήμερα την αναστολή των απελάσεων, "κυρίως αυτών των μελών εθνοτικών ή θρησκευτικών μειονοτήτων του Ιράκ", λόγω των βίαιων επεισοδίων σε βάρος χριστιανών στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Μετανάστευσης, τουλάχιστον 44.000 Ιρακινοί ζήτησαν άσυλο στη Σουηδία μεταξύ 2003 και 2010, με μια κορύφωση 18.600 αιτήσεων το 2007. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας SCB, 117.900 πρόσφυγες γεννημένοι στο Ιράκ ζούσαν στη Σουηδία το 2009, μια χώρα 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων, έναντι μόλις 49.400 το 2000.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr