ΔΙΕΘΝΗ

“Βεντέτα” με δέκα νεκρούς στο Κάιρο

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2011, 14:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
“Βεντέτα” με δέκα νεκρούς στο Κάιρο
Facebook Twitter Whatsapp

Μία ερωτική ιστορία στην χώρα του Νείλου, έφερε ξανά στην επιφάνεια τις διαφορές των κοπτών και των μουσουλμάνων, που οδήγησαν σε σφοδρές θρησκευτικές συγκρούσεις με τουλάχιστον δεκατρείς νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Μία ερωτική ιστορία στην χώρα του Νείλου, έφερε ξανά στην επιφάνεια τις διαφορές των κοπτών και των μουσουλμάνων, που οδήγησαν σε σφοδρές θρησκευτικές συγκρούσεις με τουλάχιστον δεκατρείς νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Οι σφοδρές συγκρούσεις, με πετροπόλεμο και ρίψη αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ, που πραγματοποιήθηκαν εχθές το βράδυ στην περιοχή Μοκάταμ, άφησαν πίσω τους, τουλάχιστον δέκα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα; ενημέρωσης, η σχέση ενός χριστιανού και μίας μουσουλμάνας στην περιοχή Ατφίχ, στο Χελουάν, έφερε σε αντιπαράθεση τις δύο οικογένειες ,με απολογισμό δύο νεκρούς από την "βεντέτα" αυτή.

Στην συνέχεια, την περασμένη Παρασκευή, μουσουλμάνοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν ολοσχερώς μία Κοπτική Εκκλησία (των Δύο Μαρτύρων) στην περιοχή, την οποία στην συνέχεια κάποιοι μουσουλμάνοι έριξαν με μπουλντόζες και μάλιστα προσευχήθηκαν επί τόπου θέλοντας να ανεγείρουν τζαμί στην ίδια περιοχή, γεγονός που εξόργισε τους χριστιανούς.

Οι χριστιανοί αντέδρασαν και ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι με καθιστική διαμαρτυρία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, "Σάλαχ Σάλεμ" και περιφερειακού δρόμου, με σκοπό να αποκοπεί η κυκλοφορία.

Ο στρατός προσπάθησε να πείσει τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που μένουν στην εν λόγω περιοχή, αφήνοντας λουτρό αίματος ενώ καιγόντουσαν όλη την νύχτα κυβερνητικά κτίρια και αυτοκίνητα.

Ο δρόμος άνοιξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με την παρέμβαση του στρατού, όπου έστειλε επί τόπου οκτώ άρματα μάχης, δεκάδες στρατιωτικά οχήματα και μεγάλη δύναμη στρατιωτών.

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χριστιανοί χθες και έξω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές του Καΐρου, πολύ κοντά στο τουριστικό "Χαν Χαλίλι".

Για την εξομάλυνση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ήδη από τώρα πολιτικά κόμματα της Αιγύπτου ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν μεγάλη πορεία την ερχόμενη Παρασκευή, που την ονομάζουν "πορεία Εθνικής Ενότητας", η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου και θα καταλήξει στην περιοχή όπου συνέβη ο εμπρησμός της κοπτικής εκκλησίας. Ήδη τέσσερα κόμματα έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν ενώ αναμένεται έντονη και η παρουσία της νεολαίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις