ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Επιτέθηκαν με μαχαίρια σε διαδηλωτές

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2011, 15:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αίγυπτος: Επιτέθηκαν με μαχαίρια σε διαδηλωτές
Facebook Twitter Whatsapp

Εκατοντάδες Αιγύπτιοι οπλισμένοι με μαχαίρια επιτέθηκαν εναντίον διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ, στο Καίρο.

Εκατοντάδες Αιγύπτιοι οπλισμένοι με μαχαίρια επιτέθηκαν εναντίον διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ, στο Καίρο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν 20 τραυματίες και περιγράφουν έναν έντονο πετροπόλεμο και πολυάριθμους διαδηλωτές να εκδιώκονται από την πλατεία, η οποία αποτέλεσε το προσκήνιο των κινητοποιήσεων, οι οποίες κατέληξαν στην απομάκρυνση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται επίσης ότι οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ αξιώνοντας τη διάλυση των περιβόητων Υπηρεσιών Έρευνας της Κρατικής Ασφάλειας και για να συνεχίσουν τις πιέσεις προς τον στρατό, ο οποίος έχει αναλάβει τον έλεγχο της χώρας μετά την αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως οι άνθρωποι που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές ήταν μέλη της Κρατικής Ασφάλειας της Αιγύπτου, ή όργανα της κυβέρνησης. Αν και οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να επαληθευθούν, οι διαδηλωτές συνέλαβαν έναν από τους άνδρες που τους επιτέθηκαν και τον ανακρίνουν.

Οι λίγες εκατοντάδες διαδηλωτές που συνεχίζουν να κατασκηνώνουν μόνιμα τη νύκτα στην πλατεία Ταχρίρ δήλωσαν πως χθες το βράδυ μία ομάδα από κακοποιά στοιχεία πέταξαν εναντίον τους βόμβες μολότοφ.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον στρατό ότι επιτρέπει στους επιτιθέμενους να εισέλθουν στην πλατεία, παρά την παρουσία των δυνάμεών του και την απαγόρευση κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύκτας.

Παράλληλα, σήμερα, το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ισάμ Σάραφ συνεδρίασε για πρώτη φορά, με κύρια θέματα τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της γαλήνης στους δρόμους της Αιγύπτου και την ανόρθωση της οικονομίας.

Ο Σάραφ, που ανέλαβε την πρωθυπουργία μετά την εκκαθάριση των στοιχείων που είχαν θητεύσει επί Μουμπάρακ, είχε τονίσει τη Δευτέρα πως θα εργαζόταν για την ανόρθωση της αιγυπτιακής οικονομίας, η οποία βρίσκεται αποτελματωμένη έπειτα από τις μακρές κινητοποιήσεις και την πολιτική αναταραχή.

Το υπουργικό συμβούλιο ανέστειλε την έκτακτη συνεδρίασή του από κοινού με το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε προγραμματισθεί για το απόγευμα, τόνισε στέλεχός του, χωρίς όμως να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr