ΔΙΕΘΝΗ

Επέστρεψε το Discovery - (Vid)

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2011, 18:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Facebook Twitter Whatsapp

Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Discovery,προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα σήμερα στις 18.57 ώρα Ελλάδας στη Φλόριδα των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Discovery,προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα σήμερα στις 18.57 ώρα Ελλάδας στη Φλόριδα των ΗΠΑ.

Το διαστημικό λεωφορείο παρέμεινε 13 ημέρες στο διάστημα και προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.Η επιστροφή των έξι κοσμοναυτών διήρκεσε 65 λεπτά, την πλοήγηση ανέλαβε ο “αυτόματος πιλότος” του Discovery και έτσι το100 τόννων διαστημικό λεωφορείο, προσεδαφίστηκε με ταχύτητα περίπου 360 χιλιομέτρων κάτω από τον γαλάζιο ουρανό της Φλόριντα.

Ο επικεφαλής των 6 κοσμοναυτών είναι ο Στηβ Λίντσεϊ, ανέλαβε να "ευθυγραμμίσει" με το διαστημικό λεωφορείο με τον διάδρομο της προσγείωσης.

Η Nasa για να έχει κατευθείαν τηλεοπτική αναμετάδοση χρησιμοποίησε και μία κάμερα τοποθετημένη στο πιλοτήριο του Discovery, το οποίο συνολικά, εξετέλεσε 39 αποστολές και παρέμεινε για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος στο Διάστημα.

Μετά την επιστροφή του Discovery, θα στέλνονται φορτία προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό,από την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Ιαπωνία, όπως κι από τις αμερικανικές εταιρείες Space Exploration Technologies και Orbital Sciences Corporation.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις