ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρας Λανούφ στα χέρια του Καντάφι

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2011, 16:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αντικαθεστωτικοί εγκατέλειψαν την πόλη Ρας Λανούφ, την πιο προωθημένη βάση τους στο ανατολικό τμήμα της χώρας και η οποία αποτέλεσε σήμερα στόχο επίθεσης με ρουκέτες.

Οι αντικαθεστωτικοί εγκατέλειψαν την πόλη Ρας Λανούφ, την πιο προωθημένη βάση τους στο ανατολικό τμήμα της χώρας και η οποία αποτέλεσε σήμερα στόχο επίθεσης με ρουκέτες.

Οι αντικαθεστωτικοί εγκατέλειψαν την πόλη, την οποία κατείχαν από την Παρασκευή, με δεκάδες οχήματα, έπειτα από ώρες σφοδρών βομβαρδισμών με ρουκέτες και οβίδες, οι οποίοι άρχισαν από τα δυτικά του Ρας Λανούφ προτού πλήξουν το κεντρικό τμήμα και στη συνέχεια το ανατολικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαφύγει οι κύριες δυνάμεις των αντικαθεστωτικών και στην πόλη παραμένουν, ορισμένες ομάδες.“Έχουμε ηττηθεί. Βομβαρδίζουν με οβίδες και εμείς φεύγουμε”, δήλωσαν οι αντικαθεστωτικοί, καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων και η μόνη επιλογή είναι η οπισθοχώρηση.

Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις "καθάρισαν" το Ρας Λανούφ από τις "ένοπλες συμμορίες", όπως χαρακτήρισε τους αντικαθεστωτικούς. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον δύο άρματα μάχης κατευθύνονται προς το λιμάνι της πόλης Ρας Λανούφ.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν απομακρύνει και από την Μπρέγκα, η οποία βρίσκεται ακόμη πιο ανατολικά, τους αντικαθεστωτικούς.

Ωστόσο ανταποκριτής του Ρόιτερς στην πόλη αυτή δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη δυνάμεων του Καντάφι στην περιοχή,ενώ αντικαθεστωτικοί δήλωσαν ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα την Μπρέγκα.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr