ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση Τσβέτκοβιτς

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2011, 06:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σερβία: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση Τσβέτκοβιτς
Facebook Twitter Whatsapp

Τη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μίρκο Τσβέτκοβιτς, υπερψήφισε η σερβική Βουλή, χθες το βράδυ.

Τη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μίρκο Τσβέτκοβιτς, υπερψήφισε η σερβική Βουλή, χθες το βράδυ.

Επί συνόλου 250 βουλευτών, ψήφο εμπιστοσύνης παρείχαν στην κυβέρνηση 129 βουλευτές, ενώ την καταψήφισαν 19 του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας (DSS) του Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Οι βουλευτές, του Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) και του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού (LDP), αποχώρησαν από τη Βουλή πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας έγινε και η ορκωμοσία των υπουργών που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά καθήκοντα στη νέα κυβέρνηση Τσβέτκοβιτς.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από 17 Υπουργεία, τρεις αντιπροέδρους και έναν αναπληρωτή πρωθυπουργό. Σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, έχει επτά μέλη λιγότερα κάτι που επιτεύχθηκε με την συγχώνευση κάποιων Υπουργείων.

Στην προγραμματική του ομιλία ο πρωθυπουργός, Μίρκο Τσβέτκοβιτς, ανήγγειλε κοινωνικά και οικονομικά μέτρα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των επενδύσεων. Για την ενίσχυση του πληθυσμού ο κ. Τσβέτκοβιτς, ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα προμηθεύει συνεχώς την αγορά με είδη πρώτης ανάγκης, από τα κρατικά αποθέματα, για να διατηρηθούν οι χαμηλές τιμές των προϊόντων αυτών.

Επίσης, τόνισε, ότι θα ενισχυθεί η αγροτική οικονομία με επιδοτήσεις που θα έχουν στόχο τον εκσυγχρονισμό, την αύξηση της παραγωγής και την εξαγωγή προϊόντων.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδοτεί τις νέες επενδύσεις, με βασικό κριτήριο στην παροχή κονδυλίων τον αριθμό των εργαζομένων που θα απασχολήσουν. Τέλος, υποσχέθηκε περικοπές στα έξοδα του δημοσίου με την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, την μετατροπή δημόσιων εταιριών σε μετοχικές εταιρίες και την κατάργηση οργανισμών που υπολειτουργούν και είναι ζημιογόνοι.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr