ΔΙΕΘΝΗ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Μπερλουσκόνι

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2011, 09:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Μπερλουσκόνι
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρουσιάσθηκε σήμερα ενώπιον των εισαγγελέων του Μιλάνου, για την έναρξη της δίκης «Mediatrade», δηλώνοντας πριν προσέλθει ότι αποτελεί "θύμα καταδίωξης".

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρουσιάσθηκε σήμερα ενώπιον των εισαγγελέων του Μιλάνου, για την έναρξη της δίκης «Mediatrade», δηλώνοντας πριν προσέλθει ότι αποτελεί "θύμα καταδίωξης".

Πρόκειται για την αγοραπωλησία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών δικαιωμάτων του ομίλου «Mediaset» πίσω από την οποία οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι κρύβεται η δημιουργία παράκτιων εταιριών και η απόκρυψη σοβαρών ποσών από το ιταλικό δημόσιο.

Η σημερινή δικάσιμος είναι τεχνικής φύσεως και κατά συνέπεια, ο «Καβαλιέρε» δεν μπόρεσε να πάρει το λόγο. Σε δηλώσεις του, όμως, σε τηλεοπτικό του κανάλι πριν προσέλθει στο δικαστήριο, ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «είναι θύμα καταδίωξης, από την στιγμή που και η δίκη αυτή, είναι μέρος της προσπάθειας που καταβάλλεται για να απαλειφθεί το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντά η αριστερά για να εξασφαλίσει την εξουσία. Πρόκειται για γελοίες και αβάσιμες κατηγορίες».

Ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι «δεν ασχολήθηκε ποτέ με την αγορά τηλεοπτικών ή κινηματογραφικών δικαιωμάτων, αφού το 1994, όταν μπήκε στην πολιτική, απομακρύνθηκε από τις επιχειρήσεις του». Είναι η πρώτη φορά που ο «μίστερ τιβί», παρουσιάζεται ενώπιον των δικαστών, από τότε που αποφασίσθηκε η μερική άρση της ασυλίας του.

Η προηγούμενη φορά που ο Μπερλουσκόνι είχε λάβει μέρος σε δικάσιμο, στο Μιλάνο, ήταν στις 17 Ιουνίου του 2003.

Έξω από το δικαστήριο σήμερα συγκεντρώθηκαν περίπου πενήντα υποστηρικτές του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, οι οποίοι του εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και να τόνισαν στους δημοσιογράφους ότι «πρόκειται σίγουρα να βγει αλώβητος από όλες αυτές τις δικαστικές περιπέτειες». «Είμαι ο άνθρωπος που σε κάθε εποχή και σε όλο το σύμπαν, αντιμετώπισε τις περισσότερες δίκες», θέλησε να επαναλάβει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά την τηλεοπτική του παρέμβαση.

Αναμένεται πλέον η έναρξη της δίκης «Ρούμπι Γκέιτ» στις 6 Απριλίου. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί αν ο Μπερλουσκόνι θα είναι παρών στην αίθουσα, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι συνήγοροι υπεράσπισής του θα ζητήσουν από την δεκαοκτάχρονη μαροκινή Ρούμπι Καρίμα να καταθέσει και να υπερασπισθεί δημοσίως, και με αναλυτικό τρόπο, τον ζάπλουτο πρωθυπουργό.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr