ΔΙΕΘΝΗ

Ιδρύθηκε νέο κόμμα στην ΠΓΔΜ

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2011, 17:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιδρύθηκε νέο κόμμα στην ΠΓΔΜ
Facebook Twitter Whatsapp

Η «Εθνική Δημοκρατική Αναγέννηση», είναι το νέο αλβανικό κόμμα, που δημιουργήθηκε στην ΠΓΔΜ, του οποίου ηγείται ο δήμαρχος της πόλης Γκόστιβαρ, Ρούφι Οσμάνι.

Η «Εθνική Δημοκρατική Αναγέννηση», είναι το νέο αλβανικό κόμμα, που δημιουργήθηκε στην ΠΓΔΜ, του οποίου ηγείται ο δήμαρχος της πόλης Γκόστιβαρ, Ρούφι Οσμάνι.

Ο κ. Οσμάνι, κατά την παρουσίαση του κόμματός του στα Σκόπια ανέφερε ότι προτεραιότητες του νέου κόμματος θα αποτελέσουν η εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος των Αλβανών της ΠΓΔΜ, η προώθηση των δικαιωμάτων τους και ο εκδημοκρατισμός της ΠΓΔΜ.

Ο Ρούφι Οσμάνι θεωρείται ως ένας από τους γνωστότερους και δημοφιλέστερους Αλβανούς πολιτικούς της ΠΓΔΜ.

Είχε διατελέσει δήμαρχος του Γκόστιβαρ και το 1997, και είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και Αλβανών σχετικά με την ανάρτηση των αλβανικών θυρεών, κατά τα οποία επτά Αλβανοί διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους.

Για την δράση του εκείνη καταδικάστηκε και φυλακίστηκε. Μετά την αποφυλάκισή του αποσύρθηκε για αρκετό διάστημα από τα πολιτικά δρώμενα. Επανεμφανίστηκε στις δημοτικές εκλογές του 2009, όταν ως ανεξάρτητος υποψήφιος επικράτησε πανηγυρικά στον δήμο του Γκόστιβαρ.

Σε μία άλλη εξέλιξη, το αντιπολιτευόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, επέστρεψε σήμερα στη Βουλή, μετά από αποχή σχεδόν δύο χρόνων.

Οι βουλευτές του DPA ανέφεραν ότι θα συμμετέχουν μόνο στις συνεδριάσεις εκείνες της Βουλής που σχετίζονται με την προκήρυξη και διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ.

Τα σλαβομακεδονικά κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το μικρό «Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα», απέχουν από τη Βουλή από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις