ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν πόλη στο Αφγανιστάν

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2011, 13:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν πόλη στο Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp

Δυνάμεις των Ταλιμπάν έτρεψαν σε φυγή τις αστυνομικές αρχές και κατέλαβαν μία πόλη στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν στην επαρχία Νουριστάν.

Δυνάμεις των Ταλιμπάν έτρεψαν σε φυγή τις αστυνομικές αρχές και κατέλαβαν μία πόλη στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν στην επαρχία Νουριστάν.

Αναφέρεται ότι μία ομάδα περίπου 300 βαριά οπλισμένων Ταλιμπάν πραγματοποίησε επίθεση στην επαρχία Ουαϊγκάλ και κατέλαβε την κεντρική πόλη Σαμσούλ.

Ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν καθώς δεν μπορούσαν να αποκρούσουν την επίθεση και διέφυγαν στα γειτονικά χωριά.

Επίσης συμπλήρωσε ότι οι Ταλιμπάν μπλόκαραν όλους τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή.

Από την πλευρά των Ταλιμπάν, ο εκπρόσωπος, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, ανέφερε ότι οι μαχητές των Ταλιμπάν συνέλαβαν 12 ένοπλους αστυνομικούς, ενώ κατέλαβαν και 19 οχήματα στη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο ταγματάρχης Τιμ Τζέιμς εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στο Αφγανιστάν (ISAF) δήλωσε ότι ο στρατός είναι ενήμερος για την κατάσταση, αλλά πρόσθεσε "το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι την εξετάζουμε". Επεσήμανε εξάλλου ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Την ίδια στιγμή ένας στρατιώτης της ISAF σκοτώθηκε σήμερα σε επίθεση που σημειώθηκε στο ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. Η διεθνής δύναμη δεν αποκάλυψε την εθνικότητα του στρατιώτη, ούτε την περιοχή όπου έχασε τη ζωή του.

Οι επιθέσεις των ανταρτών στο ανατολικό Αφγανιστάν έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες μετά τις επιθέσεις των διεθνών δυνάμεων εναντίον των προπυργίων των Ταλιμπάν στο νότο.

Ενώ οι Ταλιμπάν δήλωσαν ότι κρατούν ομήρους 50 αστυνομικούς στην ανατολική επαρχία Κουνάρ.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr