ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Αποχωρεί ο Ρέι από την κόυρσα διαδοχής των Φιλελεύθερων

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2011, 12:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καναδάς: Αποχωρεί ο Ρέι από την κόυρσα διαδοχής των Φιλελεύθερων
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Μπομπ Ρέι, ένας από τους πιθανούς διαδόχους στην ηγεσία των Φιλελευθέρων του Καναδά, αποφάσισε να βγει από την κούρσα για την ανάδειξη του επόμενου αρχηγού του κόμματος επιδιώκοντας να αναλάβει τα σκήπτρα του ως προσωρινός αρχηγός, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.
Ο Μπομπ Ρέι, ένας από τους πιθανούς διαδόχους στην ηγεσία των Φιλελευθέρων του Καναδά, αποφάσισε να βγει από την κούρσα για την ανάδειξη του επόμενου αρχηγού του κόμματος επιδιώκοντας να αναλάβει τα σκήπτρα του ως προσωρινός αρχηγός, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές. Ο έμπειρος πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός του Οντάριο με το Νεοδημοκρατικό κόμμα, θέλει να οδηγήσει το κόμμα των Φιλελευθέρων σε εκλογή νέου ηγέτη σε 18 μήνες από τώρα. Το κόμμα είναι πλέον χωρίς ηγέτη, αφού την επομένη των εθνικών εκλογών του Καναδά παραιτήθηκε ο Μάικλ Ιγκνάτιεφ.

Η αιφνίδια απόφαση του Ρέι πάρθηκε αφού του ασκήθηκαν πιέσεις από μέρους του εθνικού διοικητικού συμβουλίου του κόμματος , που ανακοίνωσε πως απαγορεύεται σε όποιον αναλάβει προσωρινός ηγέτης να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Ρέι, που είναι δίγλωσσος, γνώστης της αγγλικής και της γαλλικής, προβάλλει ως φαβορί για τη θέση του προσωρινού αρχηγού των Φιλελευθέρων.

Ο Ιγκνάτιεφ παραιτήθηκε στις 3 Μαΐου από την ηγεσία των Φιλελευθέρων, μια ημέρα αφότου το κόμμα του υπέστη βαριά ήττα στις βουλευτικές εκλογές του Καναδά καταλαμβάνοντας 34 έδρες στη βουλή από τις 77 που κατείχε. Το κόμμα έχασε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης , την οποία πήρε το Νεοδημοκρατικό κόμμα. Ο Ιγκνάτιεφ έχασε και την εκλογική του έδρα.