ΔΙΕΘΝΗ

Αλβανία: Διαφωνία με τις θέσεις περί διαίρεσης του Κοσόβου

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2011, 16:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αλβανία: Διαφωνία με τις θέσεις περί διαίρεσης του Κοσόβου
Facebook Twitter Whatsapp
Αποτυχημένες χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Έντμοντ Χατζηνάστο, τις θέσεις ορισμένων Σέρβων πολιτικών, που μιλούν για διαίρεση του Κοσόβου.
Αποτυχημένες χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Έντμοντ Χατζηνάστο, τις θέσεις ορισμένων Σέρβων πολιτικών, που μιλούν για διαίρεση του Κοσόβου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα, στα Τίρανα, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ένταξης του Μαυροβουνίου, Μίλαν Ρότσεν, ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας εξέφρασε την αντίθεσή του στις θέσεις αυτές και υπογράμμισε πως «το μοναδικό σενάριο για τα Βαλκάνια είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όπως είπε, όλες οι βαλκανικές χώρες θα πρέπει να ενστερνιστούν τις αξίες της ΕΕ και να σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από την πλευρά του, ο Μίλαν Ρότσεν υπογράμμισε πως τα ανεπίλυτα ζητήματα στα Βαλκάνια δεν θα πρέπει να αποτελούν εμπόδιο για την ένταξη της περιοχής στην ΕΕ.