ΔΙΕΘΝΗ

Tα πρώτο κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο E.coli σε Πολωνία και Λουξεμβούργο

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2011, 17:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Tα πρώτο κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο E.coli σε Πολωνία και Λουξεμβούργο
Facebook Twitter Whatsapp
Τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από το εντεροαιμορραγικό βακτήριο E.coli αναφέρθηκαν σήμερα στην Πολωνία και το Λουξεμβούργο. Και στις δύο χώρες οι ασθενείς είναι γυναίκες που διαμένουν μόνιμα ή είχαν επισκεφθεί τη Γερμανία.
Τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από το εντεροαιμορραγικό βακτήριο E.coli αναφέρθηκαν σήμερα στην Πολωνία και το Λουξεμβούργο. Και στις δύο χώρες οι ασθενείς είναι γυναίκες που διαμένουν μόνιμα ή είχαν επισκεφθεί τη Γερμανία. Στην Πολωνία το πρώτο θύμα της επιδημίας είναι μια γυναίκα 29 ετών όπως ανακοίνωσε η πολωνική υγειονομική υπηρεσία. «Έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και δύο ύποπτα κρούσματα. Όλοι οι ασθενείς είχαν διαμείνει στη Γερμανία. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τα δύο ύποπτα κρούσματα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες», είπε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιθεώρησης Υγείας (GIS) της Πολωνίας, Γιαν Μπόντναρ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η 29χρονη, η οποία νοσηλεύεται από τις 23 Μαΐου στο Σέτσιν, διαμένει μόνιμα στην περιοχή του Αμβούργου. Επειδή έχουν προσβληθεί τα νεφρά της, υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.

Στο Λουξεμβούργο το πρώτο θύμα είναι μια γυναίκα 50 ετών η οποία πάντως βρίσκεται εκτός κινδύνου, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Κατά πάσα πιθανότητα η γυναίκα μολύνθηκε "κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην περιοχή του Αμβούργου, κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η 50χρονη παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα λίγες ημέρες μετά την επιστροφή της από τη Γερμανία, αλλά δεν εμφάνισε επιπλοκές και σήμερα είναι καλά στην υγεία της.

Συνολικά, στις χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταγραφεί 1.605 κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο E.coli και άλλοι 658 ασθενείς παρουσιάζουν το ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο (ΟΑΣ) που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.