ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Απήχθη η blogger Αμίνα Αμντάλα

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 18:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συρία: Απήχθη η blogger Αμίνα Αμντάλα
Facebook Twitter Whatsapp
Μία νεαρή μπλόγκερ από την Συρία, η Αμίνα Αμπντάλα, που έγινε διάσημη για τις απόψεις της υπέρ της δημοκρατίας, "απήχθη" σήμερα στην Δαμασκό, την ώρα που κατευθυνόταν σε μία συνάντηση, ανακοίνωσε ένα μέλος της οικογένειάς της μέσω του ιστολογίου της.
Μία νεαρή μπλόγκερ από την Συρία, η Αμίνα Αμπντάλα, που έγινε διάσημη για τις απόψεις της υπέρ της δημοκρατίας, "απήχθη" σήμερα στην Δαμασκό, την ώρα που κατευθυνόταν σε μία συνάντηση, ανακοίνωσε ένα μέλος της οικογένειάς της μέσω του ιστολογίου της. Ένα άτομο που παρουσιάζεται ως μητέρα της Αμίνα Αμπντάλα ανακοίνωσε ότι απήχθη από ένοπλους σήμερα γύρω στις 18:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος σε έναν δρόμο της Δαμασκού.

Σύμφωνα με έναν από τους φίλους της που ήταν μαζί της την ώρα που κατευθυνόταν προς τη συνάντηση "τρεις άνδρες ηλικίας περίπου είκοσι ετών άρπαξαν την Αμίνα". Σύμφωνα με τον μάρτυρα, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, οι άνδρες ήταν οπλισμένοι.

Η Αμίνα Αμπντάλα είναι δημιουργός του μπλογκ "A Gay Girl in Damascus" (Μία λεσβία στη Δαμασκό), όπου υπερασπίζεται την ομοφυλοφιλία της και έχει ζητήσει πολλές φορές τον εκδημοκρατισμό του συριακού καθεστώτος.