ΔΙΕΘΝΗ

ΠΓΔΜ: Θανατηφόρος ξυλοδαρμός νεαρού από αστυνομικό

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 19:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΠΓΔΜ: Θανατηφόρος ξυλοδαρμός νεαρού από αστυνομικό
Facebook Twitter Whatsapp
Η αστυνομία της ΠΓΔΜ παραδέχτηκε σήμερα ότι ένας αστυνομικός από την ειδική δύναμη «Τίγρεις», σκότωσε τα μεσάνυχτα της Κυριακής έναν 22χρονο στο κέντρο των Σκοπίων. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο δράστης παραδόθηκε μόνος του σε αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε την πράξη του.
Η αστυνομία της ΠΓΔΜ παραδέχτηκε σήμερα ότι ένας αστυνομικός από την ειδική δύναμη «Τίγρεις», σκότωσε τα μεσάνυχτα της Κυριακής έναν 22χρονο στο κέντρο των Σκοπίων. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο δράστης παραδόθηκε μόνος του σε αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε την πράξη του. Αρχικά η αστυνομία είχε αναφέρει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στο θάνατο του νεαρού, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας νεαρών ατόμων, χθες και σήμερα, στο κέντρο των Σκοπίων.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την αστυνομία της ΠΓΔΜ για υπερβολική χρήση βίας και ζητούν την κατάργηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Ο θάνατος του νεαρού σημειώθηκε την ώρα που στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE πανηγύριζε τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες, ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε αγρίως από αστυνομικό και εξέπνευσε λίγο αργότερα. Ο αστυνομικός βρισκόταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία για την ασφάλεια του χώρου όπου πανηγύριζαν οι οπαδοί του VMRO-DPMNE.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, το θύμα φορούσε μπλουζάκι με το σύμβολο του VMRO-DPMNE και ήταν μέλος του κόμματος αυτού.