ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μείωση των κρουσμάτων του E.coli

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 10:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γερμανία: Μείωση των κρουσμάτων του E.coli
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ρυθμός εμφάνισης των κρουσμάτων μόλυνσης με το βακτήριο E.coli μειώνεται σημαντικά, δήλωσε σήμερα στην γερμανική τηλεόραση ο γερμανός υπουργός Υγείας Ντάνιελ Μπαρ.
Ο ρυθμός εμφάνισης των κρουσμάτων μόλυνσης με το βακτήριο E.coli μειώνεται σημαντικά, δήλωσε σήμερα στην γερμανική τηλεόραση ο γερμανός υπουργός Υγείας Ντάνιελ Μπαρ. «Θα υπάρξουν νέα κρούσματα και δυστυχώς πρέπει να αναμένουμε και περισσότερους θανάτους, αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται σημαντικά» είπε ο Μπαρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Δεν μπορώ να πω ότι το θέμα έληξε, αλλά αφού μελετήσαμε τα πιο πρόσφατα δεδομένα, έχουμε λόγους να ελπίζουμε» επεσήμανε. Ο Μπαρ εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος από χθες Τρίτη, όταν είχε δηλώσει συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τα χειρότερα πέρασαν.

«Υποδείξεις» στους Γερμανούς για τις έρευνες

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία Τζον Ντάλι ζήτησε από τις γερμανικές αρχές να συνεργαστούν πιο στενά με τους ξένους εμπειρογνώμονες για τον εντοπισμό του βακτηρίου Eceh, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Οφείλουμε να στηριχτούμε στην εμπειρία και την πραγματογνωμοσύνη όλης της Ευρώπης και ακόμη και εκτός της Ευρώπης», είπε ο Ντάλι.

«Υπογραμμίζω ρητά πόσο σημαντικό είναι να συνεργαζόμαστε στενά και να μοιραζόμαστε τις κοινές μας γνώσεις για να θέσουμε τέρμα το συντομότερο δυνατόν στην έξαρση της πορείας του βακτηρίου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΕΕ επιθυμεί κυρίως αμερικανοί και ιάπωνες εμπειρογνώμονες να συνεργαστούν για τον εντοπισμό της προέλευσης της μόλυνσης. Ευρωπαίοι διπλωμάτες επικρίνουν εξάλλου το ερωτηματολόγιο στο οποίο υποβάλλουν τους ασθενείς οι γερμανικές αρχές, γράφει η Die Welt: οι διπλωμάτες το χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα περιοριστικό καθώς επικεντρώνεται σε ορισμένους τύπους λαχανικών.

Υπενθυμίζεται ότι ένα σπάνιο και ιδιαίτερα μολυσματικό στέλεχος του βακτηρίου E-coli εντεροαιμοραγγικό (Eceh) έχει προκαλέσει το θάνατο 24 ανθρώπων, 23 στη Γερμανία και ενός στη Σουηδία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό αργά το βράδυ χθες, Τρίτη.

Μια έκτακτη συνεδρίαση των γερμανών περιφερειακών και ομοσπονδιακών υπουργών Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει ο Ντάλι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας στο Βερολίνο.