ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πρέσβειρα της Συρίας κατά France24

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 12:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γαλλία: Πρέσβειρα της Συρίας κατά France24
Facebook Twitter Whatsapp
Η πρέσβειρα της Συρίας στην Γαλλία, Λάμια Σακούρ, διέψευσε σε συνέντευξή της στο BFM TV ότι παραιτήθηκε και κατηγόρησε το δίκτυο France 24 για «παραπληροφόρηση», εκτιμώντας πως μια γυναίκα προσποιήθηκε ότι είναι εκείνη και επικοινώνησε τηλεφωνικά με το τηλεοπτικό δίκτυο. H θέση του γαλλικού δικτύου.
Η πρέσβειρα της Συρίας στην Γαλλία, Λάμια Σακούρ, διέψευσε σε συνέντευξή της στο BFM TV ότι παραιτήθηκε και κατηγόρησε το δίκτυο France 24 για «παραπληροφόρηση», εκτιμώντας πως μια γυναίκα προσποιήθηκε ότι είναι εκείνη και επικοινώνησε τηλεφωνικά με το τηλεοπτικό δίκτυο. H θέση του γαλλικού δικτύου. «Κατηγορώ το δίκτυο France 24 για σφετερισμό ταυτότητας. Το France 24 επέτρεψε να περάσουν μηνύματα στο όνομά μου», τόνισε η κ. Σακούρ από την συριακή πρεσβεία στο Παρίσι.

«Θα καταθέσω αγωγή εναντίον του France 24 για πράξεις παραπληροφόρησης που εντάσσονται στην εκστρατεία παραποίησης πληροφοριών, που άρχισε τον Μάρτιο του 2011, κατά της Συρίας», επισήμανε η ίδια.

Το France 24 μπορεί να εξαπατήθηκε, δήλωσε σήμερα δημοσιογράφος στέλεχος του France 24. «Φαίνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα πέσαμε θύματα μιας χειραγώγησης», δήλωσε η Ρενέ Καπλάν, υποδιευθύντρια του δικτύου, στο ραδιοσταθμό France Info.

Το βράδυ της Τρίτης, το France 24 μετέδωσε δήλωση μιας γυναίκας που παρουσιάστηκε ως Λάμια Σακούρ και ανακοίνωσε ότι παραιτείται γιατί δεν μπορεί να ανεχτεί «τον κύκλο της βίας» στη χώρα της.

Σε ανακοίνωση το τηλεοπτικό δίκτυο εξηγεί ότι ήρθε σε επαφή με την Λάμια Σακούρ μέσω του ακολούθου Τύπου της συριακής πρεσβείας στο Παρίσι.

«Δεν αποκλείουμε κάποιου είδους μεθόδευση ή προβοκάτσια. Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη με αγωγές εναντίον όλων των προσώπων που ευθύνονται», υπογραμμίζει το τηλεοπτικό δίκτυο.