ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Μπαν Κι Μουν για δεύτερη θητεία

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 16:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Βρετανία υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Μπαν Κι Μουν για δεύτερη θητεία
Facebook Twitter Whatsapp
Η Βρετανία, ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Μπαν Κι Μουν για μια δεύτερη θητεία ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.
Η Βρετανία, ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Μπαν Κι Μουν για μια δεύτερη θητεία ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Την υποψηφιότητα του Μπαν υποστηρίζουν και οι ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποστηρίζει τον Μπαν για μια δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του ΟΗΕ.

«Με χαρά προσφέρω την υποστήριξή μου στην υποψηφιότητα του Μπαν Κι Μουν για μια δεύτερη θητεία ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ», δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Μπαν Κι Μουν ανακοίνωσε επισήμως τη Δευτέρα την υποψηφιότητά του για μια νέα θητεία ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Η τρέχουσα θητεία του ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί άλλη υποψηφιότητα για τη θέση αυτή.