ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Εκ νέου ανοιχτό το πέρασμα της Ράφα

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 19:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αίγυπτος: Εκ νέου ανοιχτό το πέρασμα της Ράφα
Facebook Twitter Whatsapp
Η Αίγυπτος άνοιξε εκ νέου το συνοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, μετά από το κλείσιμό του επί τέσσερις ημέρες λόγω μιας διαφωνίας με τους αξιωματούχους του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.
Η Αίγυπτος άνοιξε εκ νέου το συνοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, μετά από το κλείσιμό του επί τέσσερις ημέρες λόγω μιας διαφωνίας με τους αξιωματούχους του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας. Αιγύπτιος αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές έλυσαν τις διαφορές του.

Από την πλευρά της Χαμάς ο Αγιούμπ Άμπου Σάαρ επικεφαλής των θεμάτων που σχετίζονται με τα σύνορα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι Χαμάς και Αίγυπτος πέτυχαν συμφωνία που οδήγησε στην επίλυση των διαφορών τους.

Το συνοριακό πέρασμα της Ράφα είναι η σημαντικότερη είσοδος και έξοδος των 1,6 εκατομμυρίων Παλαιστίνιων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, που εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι λόγω του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ, τόσο για την διακίνηση των πολιτών όσο και για των αγαθών.