ΔΙΕΘΝΗ

Σε συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη συμμετέχει η Χίλαρι Κλίντον

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 23:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη συμμετέχει η Χίλαρι Κλίντον
Facebook Twitter Whatsapp
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έφτασε στο Άμπου Ντάμπι για να συμμετάσχει σε μία συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, η οποία αναμένεται να προετοιμάσει την χώρα μετά από την πτώση του Καντάφι, σύμφωνα με ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έφτασε στο Άμπου Ντάμπι για να συμμετάσχει σε μία συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, η οποία αναμένεται να προετοιμάσει την χώρα μετά από την πτώση του Καντάφι, σύμφωνα με ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο. Την ώρα που η στρατιωτική, η οικονομική και η πολιτική πίεση ενισχύεται, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας συναντώνται για να συζητήσουν σχετικά με "το πως θα μπορούσε να μοιάζει η Λιβύη μετά από τον Καντάφι", δήλωσε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Θα πρέπει να είναι ένα "ενιαίο κράτος, ένα δημοκρατικό κράτος, με μια ομαλή μετάβαση" πρόσθεσε ο αξιωματούχος από το αεροσκάφος που μετέφερε την κ. Κλίντον στο Άμπου Ντάμπι.

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο έχει ορίσει σκιώδεις υπουργούς που θα αναλάβουν την εξουσία μετά την πτώση του Καντάφι.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι σε θέση να πει αν το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο είναι "έτοιμο να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο".

Στο μεταξύ, μία ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στην κεντρική Τρίπολη σήμερα και ένα αεροσκάφος πέταξε πάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, ξεκινώντας ξανά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, μετά από μία ήσυχη ημέρα.