ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Σημαντικό βήμα η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 13:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βουλγαρία: Σημαντικό βήμα η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν
Facebook Twitter Whatsapp
Σημαντικό βήμα προς την ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν χαρακτηρίζει το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκθεσης για την ετοιμότητα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας να προσχωρήσουν στο συγκεκριμένο χώρο.
Σημαντικό βήμα προς την ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν χαρακτηρίζει το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκθεσης για την ετοιμότητα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας να προσχωρήσουν στο συγκεκριμένο χώρο. Η μεγάλη πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία έγινε αποδεκτή η έκθεση, αποδεικνύει ότι οι ευρωβουλευτές εκτιμούν θετικά το έργο που έχει επιτελέσει η Βουλγαρία, τονίζεται σε ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αντανακλά τη στάση της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων πολιτών έναντι της μελλοντικής ένταξης της Βουλγαρίας στο χώρο Σένγκεν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί την εκφρασμένη βούληση για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν το συντομότερο το 2011 ως σημαντικό στοιχείο της χθεσινής ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Με δεδομένη την απόφαση της Τετάρτης, που ελήφθη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναμένουμε οι υπουργοί Εσωτερικών που θα συναντηθούν την Πέμπτη, να λάβουν υπόψη τη βούληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να προετοιμάσουν μια απόφαση για την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν εντός του χρονικού ορίου που θέτει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», υπογραμμίζει το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών.