ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Οι εξεγερμένοι θα παράγουν 100.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 13:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λιβύη: Οι εξεγερμένοι θα παράγουν 100.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα
Facebook Twitter Whatsapp
Ο «υπουργός» Πετρελαίου και Οικονομικών της λιβυκής εξέγερσης, ο Άλι Ταρούνι, ανακοίνωσε σήμερα στο Αμπού Ντάμπι ότι η εξέγερση θα αρχίσει να παράγει «σύντομα» 100.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
Ο «υπουργός» Πετρελαίου και Οικονομικών της λιβυκής εξέγερσης, ο Άλι Ταρούνι, ανακοίνωσε σήμερα στο Αμπού Ντάμπι ότι η εξέγερση θα αρχίσει να παράγει «σύντομα» 100.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Ο Ταρούνι μίλησε στους δημοσιογράφους λίγο πριν από την έναρξη μιας συνόδου στο Αμπού Ντάμπι της ομάδας επαφής για τη Λιβύη, η οποία συνεδριάζει για τρίτη φορά για να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο μηχανισμό οικονομικής βοήθειας προς τους εξεγερμένους.

«Σύντομα θα αρχίσουμε να παράγουμε 100.000 βαρέλια την ημέρα», δήλωσε ο Ταρούνι.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η σημερινή σύνοδος "θα δημιουργήσει έναν οικονομικό μηχανισμό" αρωγής προς το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, το πολιτικό όργανο της εξέγερσης.

«Αν αυτό δεν γίνει», προειδοποίησε, «αυτή η σύνοδος θα είναι μια πλήρης αποτυχία».

Περίπου 40 χώρες και οργανισμοί συμμετέχουν στη σύνοδο αυτή, η οποία λαμβάνει χώρα ενώ το ΝΑΤΟ δηλώνει αποφασισμένο να φτάσει ως το τέλος την προσπάθεια του να ανατρέψει το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και οι εξεγερμένοι κερδίζουν σε διεθνή νομιμότητα.