ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρή γραμμή από τη Μέρκελ ζητά το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 13:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σκληρή γραμμή από τη Μέρκελ ζητά το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρίντερλε FDP, ζήτησε από την κυβέρνηση Μέρκελ να τηρήσει σκληρή στάση στο θέμα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρίντερλε FDP, ζήτησε από την κυβέρνηση Μέρκελ να τηρήσει σκληρή στάση στο θέμα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα. «Ισχύει η αρχή της ομοφωνίας. Και χωρίς τη συναίνεση της Γερμανίας δεν θα προχωρήσει τίποτα», τόνισε ο κ. Μπρίντερλε σε δηλώσεις του στο πρώτο τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας ARD. Ταυτόχρονα όμως προειδοποίησε για τις επιπτώσεις που θα έχει μία άτακτη πτώχευση της Ελλάδας, λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να σταθμίσει ακριβώς τους κινδύνους που υπάρχουν» από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο φιλελεύθερος πολιτικός δήλωσε ότι στηρίζει την πρόταση του υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων με την εθελοντική συμμετοχή και των ιδιωτών επενδυτών. Για τις αντιστάσεις που υπάρχουν στην πρόταση αυτή, ο κ. Μπρίντερλε ανέφερε τη Γαλλία που απορρίπτει κάθε μορφής αναδιάρθρωση τονίζοντας ότι "στο τέλος πρέπει να συναντηθούμε. Χωρίς την έγκριση της Γερμανίας δεν θα υπάρξουν άλλες πληρωμές για την Ελλάδα".

Ο κ. Μπρίντερλε άσκησε κριτική για την καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, λέγοντας ότι«δεν έχει δρομολογηθεί τίποτα». Ειδικά στον τομέα αυτό εκτίμησε ότι «προφανώς οι Έλληνες δεν τα καταφέρνουν χωρίς έξωθεν βοήθεια» και πρότεινε στήριξη της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων με την αποστολή ειδικών από την Κομισιόν.