ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή επίθεση στην Μέρκελ από τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 13:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σφοδρή επίθεση στην Μέρκελ από τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ επέκρινε δριμύτατα την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, για έλλειψη ευρωπαϊκής πολιτικής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ επέκρινε δριμύτατα την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, για έλλειψη ευρωπαϊκής πολιτικής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης. «Η Μέρκελ δεν έχει ευρωπαϊκή πολιτική» είπε ο κ. Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην εφ. Tageszeitung "taz"».

Στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ βγάζει λόγους για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ενώ στη Γερμανία «χρησιμοποιεί όλες τις προκαταλήψεις κατά των νοτιοευρωπαίων. Αυτό δεν είναι πολιτική γραμμή, είναι μια επικίνδυνη εκδοχή ευρωπαϊκής πολιτικής», είπε ο κ. Σταϊνμάιερ.

Ο κορυφαίος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επέκρινε την κεντροδεξιά κυβέρνηση ότι με την απουσία ενός προφίλ στην εξωτερική πολιτική, μείωσε τη σημασία της Γερμανίας στην Ευρώπη.

«Οι μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία, παίρνουν σημαντικές αποφάσεις χωρίς τη Γερμανία. Μέσα σε δύο χρόνια μετατοπιστήκαμε από το κέντρο, στην περιφέρεια της διαμόρφωσης των ευρωπαϊκών εξελίξεων». Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επέκρινε «τάσεις επανεθνικοποίησης» της ευρωπαϊκής πολιτικής, σημειώνοντας ότι κυρίως η Γερμανία πρέπει να κάνει το καθήκον της και να αντιταχθεί στην τάση αυτή.