ΔΙΕΘΝΗ

Δύο ακόμη θύματα από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli στη Γερμανία

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 14:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δύο ακόμη θύματα από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli στη Γερμανία
Facebook Twitter Whatsapp
Το θανατηφόρο βακτήριο E.coli προκάλεσε άλλους δύο νεκρούς στη Γερμανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, ανεβάζοντας σε 27 τον απολογισμό της επιδημίας.
Το θανατηφόρο βακτήριο E.coli προκάλεσε άλλους δύο νεκρούς στη Γερμανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, ανεβάζοντας σε 27 τον απολογισμό της επιδημίας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο καταγράφει τους αριθμούς των ασθενών και των νεκρών στη Γερμανία, 18 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας σοβαρών νεφρικών επιπλοκών που αποκαλούνται ουραιμικό αιμορραγικό σύνδρομο, και οκτώ πέθαναν αφού μολύνθηκαν από το βακτήριο, αλλά χωρίς να εμφανίσουν τα σοβαρότερα συμπτώματα.

Η επιδημία έχει ως τώρα προκαλέσει θύματα κυρίως μεταξύ των γυναικών.

Το 27ο θύμα, το οποίο πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη Σουηδία έπειτα από ένα ταξίδι στη Γερμανία, ήταν επίσης γυναίκα.

Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν για να εντοπίσουν την πηγή της μόλυνσης, η οποία εκδηλώθηκε πριν από πέντε εβδομάδες, αλλά προς το παρόν μάταια.

Το γερμανικό ινστιτούτο εξακολουθεί πάντως να παρατηρεί «εδώ και πολλές ημέρες μια τάση μείωσης του αριθμού των νέων κρουσμάτων».