ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οι πολίτες θεωρούν το κράτος τους διεφθαρμένο

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 18:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρωσία: Οι πολίτες θεωρούν το κράτος τους διεφθαρμένο
Facebook Twitter Whatsapp
Η πλειοψηφία των Ρώσων εκτιμά ότι η εξουσία γίνεται όλο και περισσότερο διεφθαρμένη και ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει πάντα έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Levada, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.
Η πλειοψηφία των Ρώσων εκτιμά ότι η εξουσία γίνεται όλο και περισσότερο διεφθαρμένη και ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει πάντα έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Levada, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Το 89% των Ρώσων δήλωσε ότι η επιρροή των δημοσίων υπαλλήλων και η γραφειοκρατία στην ζωή της χώρας δεν έχει μειωθεί ή αυξηθεί την τελευταία δεκαετία.

Το 52% ανέφερε ότι η διαφθορά στον κρατικό μηχανισμό είναι πιο σημαντική από ότι στην δεκαετία του '90, ενώ το 36% έκρινε ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο.

Επιπλέον, το 66% πιστεύει ότι τα συμφέροντα των επιχειρήσεων στο περιβάλλον των ηγετών της χώρας επηρεάζουν πολύ ή αρκετά τις κρατικές αποφάσεις.

Τέλος, το 13% θεωρεί ότι υπάρχει περισσότερη διαφθορά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, το 4% σε αυτό του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ το 70% πιστεύει ότι το επίπεδο της διαφθοράς είναι το ίδιο και στις δύο πλευρές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ έχει ξεκινήσει μία μεγάλη εκστρατεία κατά της διαφθοράς αλλά και ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι έχει μικρή επιτυχία.