ΔΙΕΘΝΗ

Τριάντα οι νεκροί από το Ε.coli - Μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 18:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τριάντα οι νεκροί από το Ε.coli - Μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων
Facebook Twitter Whatsapp
Η προέλευση της επιδημίας του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli, που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 30 ανθρώπων, μπορεί να μην ανακαλυφθεί ποτέ, προειδοποίησαν σήμερα οι επιστήμονες, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αρχίσει να μειώνεται.
Η προέλευση της επιδημίας του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli, που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 30 ανθρώπων, μπορεί να μην ανακαλυφθεί ποτέ, προειδοποίησαν σήμερα οι επιστήμονες, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αρχίσει να μειώνεται. Οι φύτρες των φασολιών και του αρακά παραμένουν οι κύριοι "ύποπτοι", όμως δεν έχει βρεθεί σε αυτά το στέλεχος του βακτηρίου E.coli 0104 (EHEC).

Τα τρία τέταρτα των επιδημιών του Ehec που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν στη Γερμανία τελείωσαν χωρίς να βρεθεί η προέλευσή τους, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Εκτίμηση Κινδύνων με έδρα το Βερολίνο. Αυτό συνέβη επειδή η τροφή που προκάλεσε την επιδημία είχε καταναλωθεί ή πεταχτεί προτού αρρωστήσουν οι άνθρωποι.

Πάντως οι ημερήσιες εισαγωγές σε νοσοκομεία με αιμορραγική διάρροια, το πρώτο σύμπτωμα της επιδημίας, μειώνονται, σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι τρεις ακόμη έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό σε 29 νεκρούς στη Γερμανία και έναν ακόμη στη Σουηδία.

Αν και η επιδημία χτυπά και προκαλεί το θάνατο κυρίως γυναικών, η πλειονότητα των θυμάτων είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών. Η Κάτω Σαξονία είναι το γερμανικό κρατίδιο όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι, 10 συνολικά. Περίπου 2.800 Γερμανοί έχουν αρρωστήσει.