ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθησαν γυναίκες που οδήγησαν αμάξι σε άδειο οικόπεδο!

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 20:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνελήφθησαν γυναίκες που οδήγησαν αμάξι σε άδειο οικόπεδο!
Facebook Twitter Whatsapp
Πέντε γυναίκες συνελήφθησαν σήμερα στο Ριάντ επειδή... τόλμησαν να οδηγήσουν αυτοκίνητο στη Σαουδική Αραβία, μια χώρα όπου οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν.
Πέντε γυναίκες συνελήφθησαν σήμερα στο Ριάντ επειδή... τόλμησαν να οδηγήσουν αυτοκίνητο στη Σαουδική Αραβία, μια χώρα όπου οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν. Mία από τις γυναίκες είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι όλες τους συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο Χετέιν, μια συνοικία στα βόρεια του Ριάντ. Εξήγησε ότι η ίδια και οι φίλες της μάθαιναν να οδηγούν σε ένα άδειο οικόπεδο. «Δεν παραβιάσαμε κανένα νόμο, δεδομένου ότι δεν οδηγούσαμε στους δρόμους», είπε.

Οι γυναίκες, που είναι ηλικίας 20-30 ετών, οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και εκεί οι αστυνομικοί κάλεσαν τους κηδεμόνες τους, δηλαδή τους άνδρες της οικογένειάς τους που είναι υπεύθυνοι για αυτές. Όμως δεν κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ακτιβιστές έχουν καλέσει τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να αψηφήσουν στις 17 Ιουνίου την απαγόρευση να οδηγούν, προκαλώντας την οργή των συντηρητικών κύκλων του βασιλείου. Στις 30 Μαΐου οι αρχές άφησαν ελεύθερη υπό όρους την Μανάλ αλ-Σαρίφ, αφού την κράτησαν επί δύο εβδομάδες επειδή τόλμησε να πιάσει το τιμόνι και να οδηγήσει.