ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Διαψεύδουν ενδιαφέρον της Χ.Κλίντον για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 07:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΗΠΑ: Διαψεύδουν ενδιαφέρον της Χ.Κλίντον για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας
Facebook Twitter Whatsapp
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέψευσαν κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας, αντίθετα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέψευσαν κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας, αντίθετα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς. "Αυτή η ιστορία είναι απολύτως ψεύτικη", τόνισε ο Φίλιπ Ρέινς, σύμβουλος της Κλίντον. Η υπουργός "δεν είχε καμιά συζήτηση με τον πρόεδρο Ομπάμα, τον Λευκό Οίκο ή με κάποιον άλλο για ενδεχόμενη υποψηφιότητά της για την Παγκόσμια Τράπεζα", επισήμανε ο ίδιος σε ανακοίνωσή προς τους δημοσιογράφους.

"Δεν έχει εκφράσει κανένα ενδιαφέρον για την θέση αυτή και δεν θα την δεχτεί αν της την προτείνουν", πρόσθεσε ο Ρέινς.

Και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ διέψευσε τις πληροφορίες χαρακτηρίζοντάς τις απόλυτα λανθασμένες.

Το Ρόιτερς μετέδωσε πως η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συζητά με τον Λευκό Οίκο την ανάληψη της προεδρίας του διεθνούς οικονομικού οργανισμού την επόμενη χρονιά όταν λήγει η θητεία του σημερινού προέδρου Ρόμπερτ Ζέλικ.

Πηγή προσκείμενη στην Παγκόσμιας Τράπεζα ανέφερε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα υποψηφιότητας της κ. Κλίντον.

"Πρόκειται για μια σοβαρή πιθανότητα την οποία εξετάζουν", υπογράμμισε η ίδια πηγή και πρόσθεσε "υπάρχουν πολλές ενδείξεις εδώ και μερικούς μήνες, ειδικά από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών".

Αξιωματούχος του υπουργείου, όταν ρωτήθηκε, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.