ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Τα φύτρα ευθύνονται για την μόλυνση με το βακτήριο E.Coli

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 12:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γερμανία: Τα φύτρα ευθύνονται για την μόλυνση με το βακτήριο E.Coli
Facebook Twitter Whatsapp
Τα φύτρα ευθύνονται για την μόλυνση με το βακτήριο E.Coli που προκάλεσε τον θάνατο 30 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του ομοσπονδιακού υγειονομικού Ινστιτούτου Robert Koch Ράινχαρντ Μπούργκερ.
Τα φύτρα ευθύνονται για την μόλυνση με το βακτήριο E.Coli που προκάλεσε τον θάνατο 30 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του ομοσπονδιακού υγειονομικού Ινστιτούτου Robert Koch Ράινχαρντ Μπούργκερ. Νωρίτερα, πηγές των αρμόδιων γερμανικών αρχών είχαν δηλώσει ότι αναμένεται να αρθεί σήμερα η προειδοποίηση κατά της κατανάλωσης αγγουριών, τοματών και πράσινων σαλατών στη Γερμανία, αλλά να διατηρηθεί για τα φρέσκα φύτρα λαχανικών και οσπρίων.

«Χιλιάδες αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις τομάτες, τα αγγούρια και τις πράσινες σαλάτες δεν έδωσαν κανένα αποτέλεσμα. Όμως υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία που συνδέουν τους ασθενείς με μία συγκεκριμένη επιχείρηση» στην Κάτω Σαξονία, η οποία καλλιεργεί φύτρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδια πηγή που δεν κατονομάζεται.

Η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 30 ανθρώπων στην Ευρώπη και έχει πλήξει τους ευρωπαίους αγρότες.