ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απορρίπτει τα περί ποδηγέτησης του ΔΗΚΟ

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 12:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κύπρος: Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απορρίπτει τα περί ποδηγέτησης του ΔΗΚΟ
Facebook Twitter Whatsapp
Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν κάνει λάθος εάν νομίζει ότι ο ίδιος θέλει να ποδηγετήσει το κόμμα. Σχολιάζοντας σχετική αναφορά του κ. Καρογιάν, ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «ουδέποτε ήθελε ή και προσπάθησε να ποδηγετήσει, καθοδηγήσει ή υποτάξει το ΔΗΚΟ».
Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν κάνει λάθος εάν νομίζει ότι ο ίδιος θέλει να ποδηγετήσει το κόμμα. Σχολιάζοντας σχετική αναφορά του κ. Καρογιάν, ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «ουδέποτε ήθελε ή και προσπάθησε να ποδηγετήσει, καθοδηγήσει ή υποτάξει το ΔΗΚΟ». Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι «το ΔΗΚΟ δεν έχει δεξιά, αριστερή ή κεντρώα ιδεολογία, αλλά είναι πατριωτικό κόμμα». Χαιρόμεθα, είπε, να βλέπουμε το ΔΗΚΟ στις επάλξεις αγωνιζόμενο και όχι τα μέλη του να επιδιώκουν θέσεις, αξιώματα και ρουσφέτι.

Σε ό,τι αφορά σενάρια περί περίεργων συναντήσεων και συνάξεων και προσπάθεια δημιουργίας νέου πολιτικού σχήματος ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου δήλωσε ότι ο ίδιος δεν αναμειγνύεται σε οτιδήποτε, ούτε διαχωρίζει τον κόσμο σε αριστερούς και δεξιούς.