ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στη Βραζιλία

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 14:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Ιταλία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στη Βραζιλία
Facebook Twitter Whatsapp
Η Ιταλία αποφάσισε να ανακαλέσει για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στη Βραζιλία μετά την απόφαση της χώρας αυτής να μην εκδώσει, αλλά να αποφυλακίσει, τον Τσέζαρε Μπατίστι, πρώην μέλος ακροαριστερής οργάνωσης που έχει καταδικαστεί στην Ιταλία για δολοφονίες, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Ιταλία αποφάσισε να ανακαλέσει για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στη Βραζιλία μετά την απόφαση της χώρας αυτής να μην εκδώσει, αλλά να αποφυλακίσει, τον Τσέζαρε Μπατίστι, πρώην μέλος ακροαριστερής οργάνωσης που έχει καταδικαστεί στην Ιταλία για δολοφονίες, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο Μπατίστι, 56 ετών σήμερα, καταδικάστηκε ερήμην το 1993 στην Ιταλία σε ισόβια κάθειρξη για τέσσερις ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας στα τέλη της δεκαετίας του '70. Ο ίδιος δηλώνει αθώος.

Η απελευθέρωση του Μπατίστι προκάλεσε την αγανάκτηση όλης της πολιτικής τάξης της Ιταλίας και η Ρώμη ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

«Ο υπουργός Φράνκο Φρατίνι αποφάσισε να ανακαλέσει προσωρινά για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή Γκεράρντο Λα Φραντσέσκα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ανάκληση αυτή αποφασίστηκε για να εξεταστούν σε βάθος, σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους θεσμούς, τεχνικά και νομικά ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή των υφισταμένων διμερών συμφωνιών ενόψει πρωτοβουλιών και προσφυγών σε διεθνή δικαστήρια», τονίζει η ανακοίνωση.