ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση του νεαρού που εκτελέσθηκε από στρατιώτες σε δημόσιο πάρκο

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 15:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πακιστάν: Στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση του νεαρού που εκτελέσθηκε από στρατιώτες σε δημόσιο πάρκο
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Πακιστάν κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση του νεαρού που εκτελέσθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, με πυροβολισμούς εξ επαφής, από στρατιώτες σε δημόσιο πάρκο, ένα δράμα που μαγνητοσκοπήθηκε από έναν εικονολήπτη και το βίντεο μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο.
Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Πακιστάν κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση του νεαρού που εκτελέσθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, με πυροβολισμούς εξ επαφής, από στρατιώτες σε δημόσιο πάρκο, ένα δράμα που μαγνητοσκοπήθηκε από έναν εικονολήπτη και το βίντεο μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Το περιστατικό, το οποίο χαρακτηρίζεται «ισοδύναμο με εξωδικαστική εκτέλεση» και «προφανής παραβίαση των θεμελιωδέστερων δικαιωμάτων» σε επιστολή του αρχιγραμματέα του δικαστηρίου προς τον πρόεδρό του, τον δικαστή Ιφτιχάρ Μοχάμαντ Τσόντρι, σοκάρισε τους Πακιστανούς ως τους κόλπους της βουλής, καθώς βουλευτές δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν χθες τους κατηγορούμενους στρατιωτικούς «ένστολους τρομοκράτες».

 Ο δικαστής Τσόντρι, ο κορυφαίος δικαστής της χώρας, επελήφθη της υπόθεσης και κάλεσε σήμερα τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση, καθώς και τον διοικητή των Ρέιντζερς, του στρατιωτικού σώματος στο οποίο ανήκουν οι στρατιώτες που σκότωσαν την Τετάρτη στο Καράτσι (νότιο Πακιστάν) τον 22χρονο Σαρφαράζ Σαχ.

 Ο δικαστής τους ζήτησε να εμφανιστούν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου με όλα τα στοιχεία που αφορούν το δράμα, έγινε γνωστό από το δικαστήριο. Έδωσε εξάλλου εντολή στην κυβέρνηση να παύσει τους αρχηγούς των Ρέιντζερς και της αστυνομίας της επαρχίας Σιντ (νότιο Πακιστάν).