ΔΙΕΘΝΗ

Ένας στους τρεις Γάλλους έχει συνάψει σχέση με συνάδελφο

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 15:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ένας στους τρεις Γάλλους έχει συνάψει σχέση με συνάδελφο
Facebook Twitter Whatsapp
Ένας στους τρεις Γάλλους δηλώνει ότι έχει συνάψει σχέση μέσα από το γραφείο, στις περισσότερες περιπτώσεις ένα σύντομο φλερτ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ένας στους τρεις Γάλλους δηλώνει ότι έχει συνάψει σχέση μέσα από το γραφείο, στις περισσότερες περιπτώσεις ένα σύντομο φλερτ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η δημοσκόπηση δημοσιοποιείται σε μία εποχή κατά την οποία η σύλληψη του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, έχει προκαλέσει έντονο διάλογο στην πατρίδα του την Γαλλία σχετικά με το σεξ και την πολιτική καθώς και τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής.

Από αυτήν προέκυψε ότι ένας στους δέκα ερωτηθέντες χρησιμοποιεί το Ίντερνετ όταν βρίσκεται στο γραφείο για να φλερτάρει.

Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την τάση που επικρατεί στον ανεπτυγμένο κόσμο, όπου πολλοί γνωρίζουν τον/την σύντροφό τους στο γραφείο εξαιτίας της πολύωρης εργασίας και δεδομένου ότι η χρήση του Ίντερνετ και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης καθιστά το Διαδικτυακό φλερτ εφικτό στη διάρκεια της ημέρας.

"Η ζωή στο γραφείο θεωρείτο εδώ και καιρό μία ουδέτερη ζώνη, χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις. Ειλικρινά, μοιάζει περισσότερο με μπαρ ή νυχτερινό κέντρο, ένα μέρος που συμβάλλει στις γνωριμίες," λέει ο κοινωνιολόγος Ρονάν Σαστελιέ, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 31% των ερωτηθέντων, σχεδόν ένας στους τρεις, παραδέχτηκε ότι είχε ερωτική σχέση μέσα από το γραφείο, αλλά το 63% εκείνων που είχαν, σχεδόν δύο στους τρεις, την περιέγραψαν ως κάτι επιπόλαιο.

Αντίθετα, από αυτές τις σχέσεις που άντεξαν στο χρόνο, μόνο το 17% των ζευγαριών από τον ίδιο χώρο το δημοσιοποίησαν στο γραφείο, το 22% το απέκρυψαν και το 6% παραιτήθηκαν για να αποφύγουν τυχόν προβλήματα. Οι υπόλοιποι κυρίως κατέληξαν σε διαφορετικούς εργασιακούς χώρους, αλλά για λόγους άλλους από τον φόβο απόλυσης.

Στη Γαλλία, όπως και σε πολλές χώρες, δεν ισχύει κάποιος νόμος που να απαγορεύει τις σχέσεις στο γραφείο, παρότι πολλές εταιρίες υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να δεσμεύονται ότι οι σχέσεις στο γραφείο δεν θα επηρεάζουν την δουλειά τους.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στα μέσα Μαΐου από την εταιρία δημοσκοπήσεων OpinionWay για λογαριασμό των εκδοτών βιβλίων Εργατικού Δικαίου Tissot Editions. Σε αυτήν συμμετείχαν 1.100 άνθρωποι, ηλικίας 18 και άνω.