ΔΙΕΘΝΗ

Στολές που παραπέμπουν στη σταλινική εποχή θέλει να παραγγείλει η ρωσική αστυνομία

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 19:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στολές που παραπέμπουν στη σταλινική εποχή θέλει να παραγγείλει η ρωσική αστυνομία
Facebook Twitter Whatsapp
Αναταραχή έχει προκαλέσει στην μπλογκόσφαιρα της Ρωσίας η απόφαση της υπηρεσίας προστασίας υψηλών προσώπων και αξιωματούχων, όπως ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, να ζητήσει προσφορές προκειμένου να αγοράσει δερμάτινες καπαρτίνες οι οποίες μοιάζουν πολύ με αυτές που χρησιμοποιούσε η NKVD, η διαβόητη μυστική αστυνομία του Στάλιν.
Αναταραχή έχει προκαλέσει στην μπλογκόσφαιρα της Ρωσίας η απόφαση της υπηρεσίας προστασίας υψηλών προσώπων και αξιωματούχων, όπως ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, να ζητήσει προσφορές προκειμένου να αγοράσει δερμάτινες καπαρτίνες οι οποίες μοιάζουν πολύ με αυτές που χρησιμοποιούσε η NKVD, η διαβόητη μυστική αστυνομία του Στάλιν. Οι μακριές, μαύρες καπαρντίνες είχαν γίνει το σύμβολο της μυστικής αστυνομίας, η οποία είχε αναλάβει τις μεγάλες εκκαθαρίσεις στα τέλη της δεκαετίας του 1930.

Παρόμοια αδιάβροχα παρήγγειλε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυβέρνησης zakupki.gov.ru, όπου αναρτώνται οι διαγωνισμοί, προκαλώντας επικριτικά σχόλια από πολλούς μπλόγκερ.

«Επόμενη παραγγελία: ένα φορτίο μαύρων περιπολικών και τουφεκιών μάουζερ», σχολίασε ένας μπλόγκερ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης LiveJournal.

Η NKVD συχνά έκανε έρευνες σε σπίτια και οι συλληφθέντες μεταφέρονταν μακριά με μαύρα ημιφορτηγάκια. Οι αξιωματικοί της ήταν οπλισμένοι κυρίως με γερμανικά όπλα μάουζερ.

Η FSO θέλει να παραγγείλει 60 μαύρα πανωφόρια και άλλα τόσα δερμάτινα μπουφάν έναντι ποσού 72.000 ευρώ. Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Αντρέι Σολντάτοφ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για μια επιστροφή στις "σταλινικές μεθόδους" αλλά απλώς για την επιθυμία μιας μονάδας να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.