ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώσεις πτήσεων σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή, Βραζιλία

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 21:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ακυρώσεις πτήσεων σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή, Βραζιλία
Facebook Twitter Whatsapp
Ακυρώσεις πτήσεων πραγματοποιήθηκαν εκ νέου σήμερα το πρωί στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, την Χιλή και τη Βραζιλία εξαιτίας του νέφους τέφρας από το ηφαίστειο Πουγιεουέ της Χιλής, σύμφωνα με επίσημες πηγές.
Ακυρώσεις πτήσεων πραγματοποιήθηκαν εκ νέου σήμερα το πρωί στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, την Χιλή και τη Βραζιλία εξαιτίας του νέφους τέφρας από το ηφαίστειο Πουγιεουέ της Χιλής, σύμφωνα με επίσημες πηγές. Το σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας συνεχίζει να κινείται μέσα από την μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, κάτι που έχει οδηγήσει σε νέες ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια "Ezeiza" (διεθνείς πτήσεις) και "Jorge Newbery" (εγχώριες πτήσεις και πτήσεις σε γειτονικές χώρες), ανέφερε η γραμματεία μεταφορών της Αργεντινής.

Οι αρχές ελπίζουν ότι το σύννεφο τέφρας θα απομακρυνθεί από το Μπουένος Αιρες το απόγευμα, επιτρέποντας την επανέναρξη των πτήσεων.

Και στο Μοντεβίδεο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, που βρίσκεται κοντά στο Μπουένος Αιρες, ακυρώθηκαν το πρωί όλες οι πτήσεις.

«Υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα βελτίωσης το απόγευμα και το βράδυ, επιτρέποντας την επανέναρξη των πτήσεων», δήλωσε ο Νέλσον Ροσάνο, διευθυντής επιχειρήσεων του αερολιμένα.

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο της Χιλής ακυρώθηκαν όλες τις πτήσεις προς και από το Μπουένος Αιρες και το Μοντεβίδεο.

Το ίδιο ισχύει για το Πόρτου Αλέγκρε, την Κουριτίμπα και την Φλοριανάπολις, τρία αεροδρόμια στη νότια Βραζιλία.

πηγή: Naftemporiki