ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Δεκαπέντε άμαχοι νεκροί από έκρηξη νάρκης

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2011, 12:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αφγανιστάν: Δεκαπέντε άμαχοι νεκροί από έκρηξη νάρκης
Facebook Twitter Whatsapp

Δεκαπέντε αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν το Σάββατο από αυτοσχέδια νάρκη που εξερράγη κατά τη διέλευση του οχήματος στο οποίο επέβαιναν στη νότια επαρχία Κανταχάρ, ιστορικό προπύργιο των Ταλιμπάν.

Δεκαπέντε αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν το Σάββατο από αυτοσχέδια νάρκη που εξερράγη κατά τη διέλευση του οχήματος στο οποίο επέβαιναν στη νότια επαρχία Κανταχάρ, ιστορικό προπύργιο των Ταλιμπάν. "Δεκαπέντε πολίτες σκοτώθηκαν, μεταξύ τους οκτώ παιδιά, τέσσερις γυναίκες και τρείς άνδρες, ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν το αυτοκίνητό τους προσέκρουσε σε αυτοσχέδια νάρκη", αναφέρει η ανακοίνωση του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην τοποθεσία Αργαντάμπ, μια ιδιαίτερα ασταθή περιοχή της επαρχίας Κανταχάρ.

Την ίδια ώρα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι ο Μάιος ήταν ο πλέον φονικός μήνας για τους άμαχους στη χώρα από το 2007, όταν η Αποστολή Αρωγής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA) άρχισε να συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία.

Η UNAMA ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει 368 θανάτους αμάχων που "έχουν σχέση με τη σύγκρουση" και 593 τραυματισμούς πολιτών.

"Περισσότεροι πολίτες σκοτώθηκαν το Μάιο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μήνα", δήλωσε η Ζορζέτ Γκανιόν, διευθύντρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα της UNAMA.