ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ιταλία έφτασαν σχεδόν 700 πρόσφυγες από τη βόρεια Αφρική

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2011, 13:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στην Ιταλία έφτασαν σχεδόν 700 πρόσφυγες από τη βόρεια Αφρική
Facebook Twitter Whatsapp
Τρία πλοία, που μετέφεραν σχεδόν 700 πρόσφυγες από τη βόρεια Αφρική, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νησί Λαμπεντούζα στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσαν σήμερα ιταλοί αξιωματούχοι.
Τρία πλοία, που μετέφεραν σχεδόν 700 πρόσφυγες από τη βόρεια Αφρική, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νησί Λαμπεντούζα στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσαν σήμερα ιταλοί αξιωματούχοι. Τα πλοία, τα οποία πιστεύεται ότι είχαν αναχωρήσει από τη Λιβύη, μετέφεραν συνολικά 667 πρόσφυγες. Δύο άλλα πλοία με συνολικά περίπου 200 μετανάστες εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 20 ναυτικών μιλίων από τη Λαμπεντούζα και κατευθύνονται επίσης προς το ιταλικό νησί, δήλωσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής.

Χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Λιβύη, στην πλειοψηφία τους οικονομικοί μετανάστες από την Αφρική και την Ασία, αποβιβάζονται μαζικά από τις αρχές του 2011 στη Λαμπεντούζα. Για να αντιμετωπίσουν τη συρροή προσφύγων, οι ιταλικές αρχές έβαλαν οχηματαγωγά πλοία να μεταφέρουν εκ περιτροπής τους ξένους από τη Λαμπεντούζα σε άλλα κέντρα υποδοχής στην υπόλοιπη Ιταλία.