ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη σε κατάστημα IKEA

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2011, 13:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γερμανία: Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη σε κατάστημα IKEA
Facebook Twitter Whatsapp
Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες το βράδυ ελαφρά από την έκρηξη μηχανισμού πολύ μικρής ισχύος σε κατάστημα της σουηδικής αλυσίδας οικιακού εξοπλισμού IKEA στη Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία.
Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες το βράδυ ελαφρά από την έκρηξη μηχανισμού πολύ μικρής ισχύος σε κατάστημα της σουηδικής αλυσίδας οικιακού εξοπλισμού IKEA στη Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία. Η τοπική αστυνομία προσθέτει σε ανακοίνωσή της ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός πολύ μικρής ισχύος εξερράγη χθες το βράδυ στο τμήμα του καταστήματος με τις κουζίνες και ότι δύο άνθρωποι, ηλικίας 32 και 41 ετών, υποφέρουν από το σοκ που υπέστησαν από την έκρηξη, από την οποία προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε ορισμένα εκθεσιακά κομμάτια.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, προσέθεσε η αστυνομία.

Αυτή ήταν η πιο πρόσφατη από μία σειρά επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς πολύ μικρής ισχύος σε καταστήματα ΙΚΕΑ τις τελευταίες εβδομάδες. Μια σειρά από εκρήξεις μικρών παγιδευμένων πακέτων, για την οποία δεν έχει αναλάβει ακόμη κανένας την ευθύνη, σημειώθηκε στις 30 Μαΐου σε καταστήματα ΙΚΕΑ στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Από τις εκρήξεις αυτές, οι οποίες ήταν πολύ μικρές, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές και σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση της IKEA προκλήθηκαν από πυροτεχνήματα.

«Δεν έχουμε δεχθεί καμία απολύτως απειλή», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ Σάρλοτ Λίντγκρεν.