ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αναχαιτίστηκε μικρό αεροσκάφος που πλησίασε το Καμπ Ντέιβιντ

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2011, 09:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΗΠΑ: Αναχαιτίστηκε μικρό αεροσκάφος που πλησίασε το Καμπ Ντέιβιντ
Facebook Twitter Whatsapp
Ένα μικρό αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο κοντά στο Καμπ Ντέιβιντ στο Μέριλαντ ενώ βρισκόταν εκεί ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το Σάββατο κι αναχαιτίστηκε από δύο μαχητικά F-15 που περιπολούσαν στην περιοχή, ανέφεραν οι αρχές.
Ένα μικρό αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο κοντά στο Καμπ Ντέιβιντ στο Μέριλαντ ενώ βρισκόταν εκεί ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το Σάββατο κι αναχαιτίστηκε από δύο μαχητικά F-15 που περιπολούσαν στην περιοχή, ανέφεραν οι αρχές. Το αεροσκάφος, τύπου Beechcraft Bonanza, είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης αλλά δεν βρισκόταν σε επαφή μέσω ασυρμάτου και βρέθηκε σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το εξοχικό του προέδρου των ΗΠΑ.

«Αποφάσισαν να το αναχαιτίσουν», δήλωσε η Στέισι Νοτ, εκπρόσωπος της διοίκησης αεροδιαστημικής άμυνας της βόρειας Αμερικής (NORAD).

Τα δύο μαχητικά συνόδευσαν το αεροσκάφος ώσπου προσγειώθηκε στο κοντινό Χάγκερσταουν, στο Μέριλαντ.

Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) Τζιμ Πίτερς περιέγραψε το περιστατικό κάνοντας λόγο για μια «παρέκκλιση του πιλότου», ενώ δεν δόθηκαν εξηγήσεις σχετικά με το γιατί ο πιλότος δεν διατηρούσε επαφή μέσω του ασυρμάτου. Η ταυτότητα του πιλότου δεν δόθηκε στην δημοσιότητα.

Το Καμπ Ντέιβιντ είναι ένα εξοχικό στα όρη του Μέριλαντ που χρησιμοποιούν οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και δεκαετίες. Ο Ομπάμα, αν και σπάνια το αξιοποιεί, αποφάσισε να περάσει εκεί αυτό το Σαββατοκύριακο.