ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρά επεισόδια στην Τουρκία στις βουλευτικές εκλογές

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2011, 18:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σοβαρά επεισόδια στην Τουρκία στις βουλευτικές εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp
Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, και περίπου 40 συνελήφθησαν σε αρκετά επεισόδια που συνδέονται με τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, και περίπου 40 συνελήφθησαν σε αρκετά επεισόδια που συνδέονται με τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Το πιο σημαντικό περιστατικό σημειώθηκε σε συνοικία της Άγκυρας, όταν μια ομάδα επιτέθηκε βίαια σε υποστηρικτές του κυβερνητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), κατηγορώντας τους για νοθεία σε εκλογικό τμήμα, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Πέντε άνθρωποι γρονθοκοπήθηκαν και η αστυνομία χρειάστηκε να πυροβολήσει στον αέρα για να διαλύσει το πλήθος, προσέθεσε το Ανατολή.

Δεκατέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στο επεισόδιο αυτό.

Παράλληλα η αστυνομία συνέλαβε 34 ανθρώπους στη νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν, της οποίας η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Κούρδοι. Οι συλληφθέντες «ασκούσαν πιέσεις», σύμφωνα με το Ανατολή, σε ψηφοφόρους να ψηφίσουν ανεξάρτητους υποψηφίους που κατέβασε ένας φιλοκουρδικός σχηματισμός.

Στο Βιρανσεχίρ, επίσης στη νοτιοανατολική Τουρκία, ένας ανεξάρτητος βουλευτής που κατέβαινε στις εκλογές επιτέθηκε σε δύο αξιωματικούς της αστυνομίας, σύμφωνα με το Ανατολή.

Περίπου 50 εκατομμύρια Τούρκοι καλούνται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τους 550 βουλευτές του κοινοβουλίου.

Mάλιστα, οι κάλπες έκλεισαν σήμερα στις 17.00 ώρα Ελλάδας μετά και  την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τις γενικές εκλογές που όλα δείχνουν ότι θα κερδίσει το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.