ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Βρέθηκε κοινός τάφος στο Τζισρ αλ Σούγουρ με τα πτώματα 120 μελών των δυνάμεων ασφαλείας

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2011, 18:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συρία: Βρέθηκε κοινός τάφος στο Τζισρ αλ Σούγουρ με τα πτώματα 120 μελών των δυνάμεων ασφαλείας
Facebook Twitter Whatsapp
Τα πτώματα μελών των συριακών δυνάμεων ασφαλείας που δολοφονήθηκαν πριν λίγες ημέρες, αποκαλύφθηκαν σήμερα σε κοινό τάφο στο Τζισρ αλ Σούγουρ , στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας όπου ο στρατός επιχειρεί από την Τετάρτη κατά των εξεγερμένων πολιτών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Τα πτώματα μελών των συριακών δυνάμεων ασφαλείας που δολοφονήθηκαν πριν λίγες ημέρες, αποκαλύφθηκαν σήμερα σε κοινό τάφο στο Τζισρ αλ Σούγουρ , στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας όπου ο στρατός επιχειρεί από την Τετάρτη κατά των εξεγερμένων πολιτών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. «Ενας κοινός τάφος αποκαλύφθηκε στο Τζισρ αλ Σούφουρ που περιέχει τα πτώματα των μελών των δυνάμεων ασφαλείας», ανέφερε η τηλεόραση χωρίς να επεκταθεί.

Στις 6 Ιουνίου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 120 αστυνομικοί δολοφονήθηκαν στο Τζισρ αλ Σούγουρ από «ένοπλες ομάδες» . Ογδόντα δύο εξ αυτών δέχτηκαν επίθεση εντός της έδρας των δυνάμεων ασφαλείας.

Αντιακθεστωτικοί και αυτόπτες μάρτυρες καθώς και λιποτάκτες από το στρατό αμφισβητούν την κυβερνητική αυτή εκδοχή και ισχυρίζονται ότι οι 120 έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια εξέγερσης που σημειώθηκε στο γενικό επιτελείο των δυνάμεων ασφαλείας.