ΔΙΕΘΝΗ

Αιματηρός καυγάς κρατουμένων σε φυλακή της Βενεζουέλας

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2011, 08:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αιματηρός καυγάς κρατουμένων σε φυλακή της Βενεζουέλας
Facebook Twitter Whatsapp
Τρείς κρατούμενοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 22 τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα στη Βενεζουέλα στη διάρκεια καυγά μεταξύ φυλακισμένων στο κέντρο κράτησης του κρατιδίου Μιράντα (βόρεια) ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Τάρεκ ελ Αϊσάμι.
Τρείς κρατούμενοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 22 τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα στη Βενεζουέλα στη διάρκεια καυγά μεταξύ φυλακισμένων στο κέντρο κράτησης του κρατιδίου Μιράντα (βόρεια) ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Τάρεκ ελ Αϊσάμι. «Τα επεισόδια μεταξύ κρατουμένων στο κέντρο κράτησης Ροντέο είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 22 και το θάνατο τριών» δήλωσε ο κ. ελ Αϊσάμι.

Σύμφωνα με μη επίσημες πηγές ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και ενδέχεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Οι φυλακές στη Βενεζουέλα είναι υπερπλήρεις με 44.500 κρατούμενους ενώ, σύμφωνα με στοιχεία ανθρωπιστικών οργανώσεων , δεν χωρούν περισσότερους από 15 χιλιάδες κρατούμενους.

Κάθε χρόνο στη Βενεζουέλα χάνουν τη ζωή τους τουλάχιστον 300 κρατούμενοι, λόγω της βίας και των κακών συνθηκών διαβίωσης, σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.