ΔΙΕΘΝΗ

Πολιτική αναταραχή στη Γαλλία από «αστείο» του Σιράκ

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2011, 12:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πολιτική αναταραχή στη Γαλλία από «αστείο» του Σιράκ
Facebook Twitter Whatsapp
Μία δήλωση του συντηρητικού, πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, στην οποία ανέφερε αστειευόμενος, ότι θα αλλάξει θα ψηφίσει τον σοσιαλιστή Φρασουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές του 2012, επέφερε πολιτική αναταραχή στη χώρα, ανέφερε το france24.com.
Μία δήλωση του συντηρητικού, πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, στην οποία ανέφερε αστειευόμενος, ότι θα αλλάξει θα ψηφίσει τον σοσιαλιστή Φρασουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές του 2012, επέφερε πολιτική αναταραχή στη χώρα, ανέφερε το france24.com. Η δήλωση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια επίσκεψης του Σιράκ σε μουσείο στην περιοχή Κορέζ, στη διάρκεια κυριακάτικης εκδήλωσης, παρουσία του Ολάντ, ο οποίος επιζητά το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές.

Το σχόλιο, όπως είναι φυσιολογικό, ερμηνεύθηκε ως ευθεία βολή κατά του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος θεωρείται βέβαιο πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος το 2012.

Ωστόσο, την ίδια μέρα, ο Σιράκ έσπευσε να τα... μαζέψει, τονίζοντας πως επρόκειτο απλά για ένα αστείο, το οποίο δεν θα έπρεπε να παρερμηνευθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέδωσε ανακοίνωση και ο Φρασουά Ολάντ, σημειώνοντας πως με τον Ζακ Σιράκ υπάρχει αμοιβαία «αναγνώριση, κατανόηση και σεβασμός» και ότι ο Τύπος δεν θα πρέπει να ψάχνει για «δεύτερη ανάγνωση» στο συγκεκριμένο γεγονός.

To αστείο του πρώην προέδρου Σιράκ, πάντως, όπως ανέφεραν γαλλικά Μέσα, δεν προκάλεσε κανένα γέλιο στον Νικολά Σαρκοζί...