ΔΙΕΘΝΗ

Ομοφυλόφιλος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2011, 15:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ομοφυλόφιλος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι
Facebook Twitter Whatsapp
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός διαμορφώνεται από νευροβιολογικούς παράγοντες στη γέννα, υποστηρίζουν τώρα αμερικανοί ερευνητές.
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός διαμορφώνεται από νευροβιολογικούς παράγοντες στη γέννα, υποστηρίζουν τώρα αμερικανοί ερευνητές.
Σύμφωνα με τον νευρολόγο Τζερόμ Γκόλντσταϊν, η σεξουαλική κλίση δεν είναι αποτέλεσμα επιλογής, αλλά σχετίζεται με βιολογικούς παράγοντες αμέσως μετά τη γέννα. Δηλαδή, η ομοφυλοφιλία και η ετεροφυλοφιλία δεν είναι επίκτητες, ούτε οφείλονται σε εξωγενείς κοινωνικούς παράγοντες, αλλά χαρακτηρίζονται πλέον «έμφυτες».

«Η ομοφυλοφιλία είναι το πιο κοινό πράγμα στο ζωικό βασίλειο, αφού το κάνουν σχεδόν όλα τα ζώα, από τις μέλισσες και τα πουλιά, μέχρι τα δελφίνια και τους πιθήκους», υποστήριξε ο δρ Γκόλντσταϊν μιλώντας τις προάλλες στο 21ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νευρολόγων, στη Λισαβόνα.

«Όλα αυτά τα παραδείγματα από τα μέλη του ζωικού βασιλείου γύρω μας αποδεικνύουν πως η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί αμάρτημα απέναντι στην ίδια τη Φύση», καταλήγει ο αμερικανός επιστήμονας, με τον οποίο συμφωνεί και ο δρ Κάζι Ραχμάν, λέκτορας Γνωσιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, θεωρώντας πως «κατά την άποψή μου, εάν είσαι ομοφυλόφιλος, έχεις γεννηθεί ομοφυλόφιλος».

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει μια κοινή παραδοχή μεταξύ των ειδικών σχετικά με τους ακριβείς λόγους που ένας άνθρωπος αναπτύσσει ετεροφυλόφιλο ή ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό. Αρκετοί επιστήμονες δίνουν βαρύτητα στους γονιδιακούς παράγοντες, ενώ ορισμένοι θεωρούν καταλυτική μόνο την επίδραση του περιβάλλοντος.
Πηγή: tovima.gr