ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών η πόλη Κικλά

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2011, 16:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λιβύη: Υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών η πόλη Κικλά
Facebook Twitter Whatsapp
Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι αποσύρθηκαν από την Κίκλα, μια πόλη η οποία βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης, και η πόλη αυτή τελεί τώρα υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, δήλωσε σήμερα φωτορεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκεται στην περιοχή.
Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι αποσύρθηκαν από την Κίκλα, μια πόλη η οποία βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης, και η πόλη αυτή τελεί τώρα υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, δήλωσε σήμερα φωτορεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκεται στην περιοχή. Ο φωτορεπόρτερ Γιούσεφ Μπουντλάλ προσέθεσε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι αποσύρθηκαν σε θέσεις που απέχουν περίπου 9 χιλιόμετρα από την πόλη.

Οι αντικαθεστωτικοί διοργανώνουν αμυντικές θέσεις στην περίπτωση αντεπίθεσης, επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή γιατρός στη Μιζουράτα δήλωσε ότι δύο μαχητές των αντικαθεστωτικών σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά την ανταλλαγή πυρών βαρέως πυροβολικού μεταξύ των δύο πλευρών.

Επίσης αξιωματούχοι των εξεγερμένων στην ίδια πόλη δήλωσαν ότι οι αντικαθεστωτικοί καταβάλλουν σήμερα προσπάθεια προέλασης προς τα δυτικά, παρά τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι, οι οποίες βομβάρδισαν σημαντικό διυλιστήριο στην πόλη.

Οι αντικαθεστωτικοί προχωρούν αργά προς την πόλη Ζλίτεν, μία από τις τρεις πόλεις που βρίσκονται ανάμεσα στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους Μιζουράτα και την πρωτεύουσα Τρίπολη, την οποία εξακολουθεί να ελέγχει πλήρως ο Καντάφι.

Η Μιζουράτα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και βρίσκεται 200 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα επίσης με την ιστοσελίδα του αντιπολιτευόμενου τηλεοπτικού δικτύου Libya Hurra TV, η Ζλίτεν εξακολουθεί να ελέγχεται από τις δυνάμεις του Καντάφι, παρά το γεγονός ότι οι μάχες για την ανάληψη του ελέγχου της από τους αντικαθεστωτικούς συνεχίζονται για ημέρες.