ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το βακτήριο EHEC προκάλεσε για πρώτη φορά το θάνατο ενός παιδιού

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2011, 17:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γερμανία: Το βακτήριο EHEC προκάλεσε για πρώτη φορά το θάνατο ενός παιδιού
Facebook Twitter Whatsapp
Η επιδημία από το βακτήριο EHEC προκάλεσε για πρώτη φορά το θάνατο ενός παιδιού, ενός αγοριού μόλις δύο ετών στη βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. Με το θάνατό του ανήλθε στους 37 ο αριθμός των νεκρών από το βακτήριο αυτό στην Ευρώπη, οι 36 από τους οποίους στη Γερμανία και 1 στη Σουηδία.
Η επιδημία από το βακτήριο EHEC προκάλεσε για πρώτη φορά το θάνατο ενός παιδιού, ενός αγοριού μόλις δύο ετών στη βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. Με το θάνατό του ανήλθε στους 37 ο αριθμός των νεκρών από το βακτήριο αυτό στην Ευρώπη, οι 36 από τους οποίους στη Γερμανία και 1 στη Σουηδία. Το αγοράκι πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε σε νοσοκομείο του Ανόβερου, στη βόρεια Γερμανία, διευκρίνισε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Η οικογένεια του παιδιού, η οποία προσεβλήθη επίσης από το βακτήριο, αναρρώνει.

Μέχρι στιγμής το νεότερο θύμα του βακτηρίου ήταν μια 20χρονη γυναίκα, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), που είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο και την καταπολέμηση των ασθενειών στη χώρα.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή και επιβεβαίωσαν το Σάββατο ότι πηγή της μόλυνσης από το βακτήριο είναι τα φύτρα από το αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων Γκέρτνερχοφ, στο Μπινενμπίτελ, στη βόρεια Γερμανία.