ΔΙΕΘΝΗ

Συγχαρητήρια Ομπάμα σε Ερντογάν

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2011, 19:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συγχαρητήρια Ομπάμα σε Ερντογάν
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη τον Tούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την εκλογική του νίκη σε τηλεφωνική συνομιλία τους σήμερα το πρωί, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη τον Tούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την εκλογική του νίκη σε τηλεφωνική συνομιλία τους σήμερα το πρωί, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ. «Πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος ολοκλήρωσε την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ερντογάν. Τον κάλεσε για να τον συγχαρεί για την εκλογική νίκη του κόμματός του στις γενικές εκλογές», δήλωσε ο κ. Κάρνεϊ από το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον αμερικανό πρόεδρο από το Μαϊάμι στο Πόρτο Ρίκο.

Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να πει εάν οι ηγέτες των δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ αναφέρθηκαν στην κατάσταση στη Συρία καθώς χιλιάδες Σύροι πολίτες περνούν καθημερινά στην Τουρκία εγκαταλείποντας τη χώρα τους όπου εντείνεται συνεχώς η καταστολή των δημοκρατικών διαδηλώσεων από τις συριακές αρχές.