ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζουν τα προβλήματα στις αερομεταφορές της Αργεντινής

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2011, 19:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζουν τα προβλήματα στις αερομεταφορές της Αργεντινής
Facebook Twitter Whatsapp
Παρέλυσαν σήμερα για τέταρτη φορά σε οκτώ ημέρες οι πτήσεις στο Μπουένος Άιρες και το Μοντεβιδέο εξαιτίας της τέφρας από το χιλιανό ηφαίστειο Πουγέγουε, αναγκάζοντας τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν να ταξιδέψει από την Αργεντινή προς την Ουρουγουάη με το πλοίο.
Παρέλυσαν σήμερα για τέταρτη φορά σε οκτώ ημέρες οι πτήσεις στο Μπουένος Άιρες και το Μοντεβιδέο εξαιτίας της τέφρας από το χιλιανό ηφαίστειο Πουγέγουε, αναγκάζοντας τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν να ταξιδέψει από την Αργεντινή προς την Ουρουγουάη με το πλοίο. "Ο Μπαν Γκι-Μουν θα ταξιδέψει με πλοίο προς το Μοντεβιδέο. Αναμένεται να φτάσει στις 18:30 τοπική ώρα (00:30 ώρα Ελλάδας)", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ από το Μπουένος Άιρες, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του Μπαν στη Νότια Αμερική, η οποία ξεκίνησε από την Κολομβία και μετά την Ουρουγουάη θα τον οδηγήσει στη Βραζιλία.

Ο Μπαν αναγκάστηκε ήδη να προσγειωθεί στην Κόρδοβα της Κολομβίας και να διασχίσει οδικώς 700 χιλιόμετρα για να φτάσει στο Μπουένος Άιρες, ενώ καθ' οδόν γιόρτασε και τα 67α γενέθλιά του.

Σήμερα το πρωί ένας υπεύθυνος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Αργεντινής (Anac) δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η λειτουργία των δύο κεντρικών αεροδρομίων του Μπουένος Άιρες έχει "ανασταλεί" για τέταρτη φορά σε λιγότερο από δέκα ημέρες.

"Η επιτροπή κρίσης θα συναντηθεί ξανά σήμερα" το απόγευμα, πρόσθεσε.

Και στο Μοντεβιδέο ακυρώθηκαν σήμερα μέχρι το μεσημέρι όλες οι πτήσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπο του αεροδρομίου.