ΔΙΕΘΝΗ

Bουλγαρία: Προεδρικές και δημοτικές εκλογές μέσα σε μία εβδομάδα

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2011, 12:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Bουλγαρία: Προεδρικές και δημοτικές εκλογές μέσα σε μία εβδομάδα
Facebook Twitter Whatsapp
Οι προεδρικές εκλογές στη Βουλγαρία θα διεξαχθούν στις 23 και 30 Οκτωβρίου, όπως και οι δημοτικές, αποφάσισε σήμερα το βουλγαρικό Κοινοβούλιο.
Οι προεδρικές εκλογές στη Βουλγαρία θα διεξαχθούν στις 23 και 30 Οκτωβρίου, όπως και οι δημοτικές, αποφάσισε σήμερα το βουλγαρικό Κοινοβούλιο. Η θητεία του απερχόμενου σοσιαλιστή προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ, η οποία άρχισε το 2006, λήγει στις 22 Ιανουαρίου. Εχοντας ήδη δυο πενταετείς θητείες στο ενεργητικό του, ο Παρβάνοφ δεν μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Υποψηφιότητα έχουν θέσει η ανεξάρτητη Μεγκλένα Κούνεβα, πρώην Επίτροπος της Βουλγαρίας στην ΕΕ, ο συντηρητικός Ρούμεν Κριστόφ του Γαλάζιου Συνασπισμού και ο υπερεθνικιστής ηγέτης Βόλεν Σίντεροφ.

Το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα CERB, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε πτώση, θ' ανακοινώσει τον υποψήφιό του στις αρχές Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Το όνομα του νέου προέδρου θα γίνει γνωστό κατά το δεύτερο γύρο εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, σύμφωνα με τους οποίους κανένας από τους υπάρχοντες υποψηφίους δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων των 6,5 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο.